Welkom bij BlueSun!

 

Leuk dat je geïnteresseerd bent in het franchiseconcept van BlueSun Zonnestudio’s.

 

BlueSun is een jong franchiseconcept dat door middel van het bieden van kwaliteit, een persoonlijke benadering, frisse uitstraling, veel kennis en scherpe prijzen zich wilt onderscheiden en de consument dat wil geven waar het recht op heeft, een professionele zonnestudio. BlueSun wilt de consument op een positieve en verantwoorde manier laten genieten van een gezonde dosis vitamine D en dit doen we met veel succes.

GESCHIEDENIS

WAT IS 'SOFT' FRANCHISE?

De eerste BlueSun vestiging opende haar deuren in 2010, in Geldrop. Door het kostendrukkende 24-uurs zonnesysteem wist de consument al snel BlueSun te vinden.

 

Door het grote succes werd in 2011 een 2e vestiging geopend in Zoetermeer. Stapje voor stapje werd deze zaak omgebouwd tot een nieuwe BlueSun vestiging zonder 24-uurs systeem, en al snel bleek ook dit een groot succes. Het aantal klanten verdubbelde en het BlueSun concept sprak ook hier de mensen aan.

 

Om de kwaliteit van de keten hoog te houden en te verbeteren hebben wij ervoor gekozen om in 2012 verder te groeien door middel van ‘soft’ franchising.

 

De eerste franchise vestiging diende zich snel aan. In deze BlueSun in Pijnacker hebben we de formule als pilot getest, ook deze vestiging zagen we in korte tijd succes boeken. Ook Pijnacker is in 2014 overgegaan naar 24-uurs service, waardoor het nog rendabeler werd. In 2015 volgde de overname van Spijkenisse en de opening van Den Helder elkaar al vrij snel op.

“Soft franchising is een vorm van samenwerking tussen juridisch zelfstandige ondernemers, de franchisegever en de franchisenemer, die onder gebruikmaking van een gemeenschappelijke naam en met een uniforme uitstraling producten en diensten aanbieden.”

 

Samenwerken, efficiency en korte lijnen zijn de kernwoorden van onze franchiseformule. BlueSun is zo ingericht dat elke ondernemer binnen de franchiseformule profiteert van de schaalvoordelen die behaald worden door gezamenlijk in te kopen en te distribueren. Daarnaast wordt er gezamenlijk gewerkt aan het versterken van het merk en het vergroten van de efficiency binnen de organisatie. BlueSun richt zich niet maar op één bedrijf, maar doet wat het beste is voor de franchisenemer. Zo heeft iedere franchisenemer inbreng over het te voeren beleid, en is zij verzekerd van de beste prijs/kwaliteit verhouding.

 

De franchisenemer is als zelfstandig ondernemer verantwoordelijk voor de resultaten van zijn eigen vestiging. Dit houdt in dat de kwaliteit van de producten, de kwaliteit van de service, administratie, personeelskosten, bestellingen e.d. door de franchisenemers gemanaged moeten worden. Je blijft dus gewoon een vrije ondernemer, handelend vanuit een dezelfde naam met dezelfde uitstraling.  

BLUESUN VESTIGINGEN

WAT MOET JE ZELF DOEN?

Iedereen die een onderneming begint moet investeren. Een BlueSun franchise vestiging openen is daar geen uitzondering op. Het exacte bedrag is afhankelijk van de grootte van het pand, de bouwkundige staat van het pand en het aantal zonnebanken dat erin geplaatst wordt.

 

Het traject ziet er als volgt uit. Het begint allemaal met een kennismakingsgesprek. Hebben beide partijen hier een goed gevoel over, dan wordt er onderzoek gedaan naar de voorkeuren van de vestigingsplaats van de kandidaat. Daarna volgen een aantal gesprekken waarin o.a. de franchiseovereenkomst, financiele zaken en eventuele bijkomende zaken worden besproken. Zijn beide partijen positief over een samenwerking dan tekenen we een intentieverklaring, daarna betaal je de entreefee.

 

Vervolgens gaan we op zoek naar een geschikte locatie en tekenen we een franchiseoverkomst onder voorbehoud van financiering. Gelijktijdig schrijf je een ondernemingsplan en doe je een financieringsaanvraag. Deze overeenkomst is voor vijf jaar met een optie voor nogmaals vijf jaar.

 

De franchisevergoedingen:

 

Om gebruik te kunnen maken van onze franchiseformule, onze ondersteuningen en expertise betaalt de franchisenemer franchisefees. Eenmalig berekenen wij een lage entreefee. Dit geeft je het recht een BlueSun vestiging te openen en dient als gedeeltelijke dekking van de opstartkosten.

 

Verder vagen wij een maandelijkse vaste bijdrage voor franchise ondersteuningen en alleen een marketingfee als de franchisenemer meedoet met een marketingactie. Deze fee is erg laag, zeker in de opstartfase, waardoor u maar weinig extra kosten heeft maar wel gebruik kunt maken van een stabiele formule.

Wij willen uitbreiden naar locaties in steden met minimaal 20.000 inwoners. We richten ons op A2 en B1 locaties bij voorkeur op aanlooproutes of in de nabijheid van Retail winkels die hetzelfde publiek aantrekken.

 

Een BlueSun vestiging kan een grootte hebben variërend van c.a. 100 – 200 m2 afhankelijk van de gekozen plaats en formule. Een pand met veel licht een breed front hebben de voorkeur; hierin komt het mooie interieur van BlueSun goed tot zijn recht.

 

We werken nauw samen met landelijke experts bij het zoeken naar de juiste panden en locaties. Samen met hen begeleiden we het traject m.b.t onderhandelingen bij de huur of aankoop.

 

In overleg met jou wordt bepaald wie de verbouwing coördineert. Over het algemeen heeft het onze voorkeur om dit in eigen hand te houden dit met betrekking tot de huisstijl. Wij hebben nauwe banden met een interieurbouwer en apparatuur leveranciers, het proces omtrent de inrichting wordt volledig door ons gecoördineerd, maar altijd in overleg met de franchisenemer. Voorkeuren en wensen zijn altijd bespreekbaar.

 

Vanaf het moment dat er een locatie gevonden is, beginnen er gelijktijdig een aantal processen. Enerzijds wordt de locatie een BlueSun vestiging, dit betreft de verbouwing en het interieur. Anderzijds moet zowel jij als je toekomstige personeel klaargestoomd worden voor de taken die in het verschiet liggen. Door ze real life mee te laten draaien in bestaande vestigingen zijn ze volledig inzetbaar op het moment dat de vestiging wordt opgeleverd.

 

Uiteraard stopt onze begeleiding niet op het moment dat de vestiging haar deuren opent. Vanaf dat punt ondersteunen wij je op het gebied van inkoop, productontwikkeling, marketing, trainingen, bedrijfsbegeleiding en distributie. Bij een opening wordt er ook meegedraaid vanuit de organisatie, om alles in goede banen te laten lopen.

 

ONZE FRANCHISENEMERS

UITSTRALING & KWALITEIT

BlueSun richt zich op een consument die naar een zonnestudio gaat waar men hartelijk en vriendelijk ontvangen en deskundig behandeld wordt.

 

Zonnen is goed, maar wel verantwoord en gedoseerd. Dit moet als resultaat leiden dat er steeds positiever over de studio en kunstmatig zonlicht gepraat wordt. Veel zonnestudio’s hebben te weinig kennis van zaken, en dat is één van de punten waar BlueSun zich in wilt onderscheiden.

 

Als ondernemer moet je het je klant naar de zin kunnen maken. Betrokkenheid bij de producten is belangrijk en als ondernemer zet je net dat extra stapje om je gasten het naar de zin te maken.

 

Franchisenemers vinden het belangrijk om het goed te doen, in plaats van de kantjes er vanaf te lopen. Financiële zaken zijn niet altijd de belangrijkste factor, kwaliteit en de lange termijn visie zijn veel belangrijker.

De uitstraling van een BlueSun kenmerkt zich door het herkenbare logo en raambekleding. Folders, serviceproducten, bedrijfskleding etc. zijn in alle studio’s gelijk. Uniformiteit is er uiteraard in grote lijnen, maar de franchisenemer staat wat betreft een groot aantal punten ook vrij in zijn keuze.

 

BlueSun werkt volgens de richtlijnen van de SVZ, om de kwaliteit die we nastreven te waarborgen. Er zijn altijd enkele medewerkers van een BlueSun vestiging die in het bezit zijn van het diploma ‘Zonneconsulent’ of ‘Medewerker Zonnestudio’. Met dit diploma zeggen we niet alleen op de website dat we goed en gediplomeerd zijn, maar hebben we ook echt verstand van verantwoord zonnen!

 

Vanzelfsprekend werkt BlueSun Zonnestudio’s alleen met Ergoline zonnebanken. Het merk Ergoline is al jaren de onbetwiste nummer één. Deze exclusieve zonnebanken bieden naast hoogstaande kwaliteit en veiligheid een functioneel en aantrekkelijk design. Verschillende typen vindt u op de site van Ergoline.

INTERESSE? CONTACT!

 

BlueSun doet niet zaken met maar één bedrijf, BlueSun doet zaken met bedrijven die het beste zijn voor de kwaliteit die het uit wil stralen, en voor de franchisenemer zijn portemonnee.

 

Zo is er een speciaal softwarepakket welke zonder pasjes werkt, waarin alle verplicht te stellen intakevragen verwerkt zijn. Dit is een exclusief systeem welke alleen in BlueSun vestigingen gebruik wordt. Eenvoudig in gebruik, en boordevol mogelijkheden en zelfs uit te breiden naar wens.

 

Ook worden Ergoline zonnebanken erg voordelig ingekocht, dit kan per bank wel €9000,- besparen op uw investering. BlueSun kijkt graag naar wat het beste is voor de franchisenemer. Ook occasions worden erg goedkoop ingekocht. In totaal kunt u zelfs wel €50.000,- op uw investeringen besparen. BlueSun geeft u hierin ook een eerlijke, duidelijk en overzichtelijk advies, en probeert u zo min mogelijk op te schepen met dure leasecontracten en leningen.

Ook biedt BlueSun tal van inkoopvoordelen, waaronder cosmetica, stroom, lampen etc. Hierop bespaar je dusdanig, dat de maandelijkse fee al terug verdiend wordt. Dit, samen met alle over te dragen kennis, zal zorgdragen voor een succesvolle onderneming.

 

Ben je enthousiast geworden en zie jij jezelf staan in een nieuwe eigen vestiging. Zie jij jezelf net dat beetje extra kwaliteit bieden dan andere zonnestudio’s? Heb je altijd al willen ondernemen en je aan willen sluiten bij een dynamische organisatie die het beste voor heeft met de franchisenemer?

 

Neem dan contact met ons op via onderstaand e-mailadres. Mail ons jouw gegevens en wij nemen contact met je op.

 

franchise@bluesun.nl

BREDA

PIJNACKER

DEN HELDER

ZOETERMEER

GELDROP

SPIJKENISSE

DEVENTER